Suomen murhanhimoisin laillisesti rekisteröity yritys

Oli synkkä ja myrskyinen yö kun Tuoni Studiot syntyi keskellä pimeintä syksyä armon vuonna 2008. Tuoni Studioiden ylpeinä isinä rintaansa röyhistelivät Miika Saari, Teemu Reini ja Riku Valli. Nämä herrasmiehet seurasivat yrityksensä ensi askeleita jännityksellä, odottaen minkälaiselle matkalle he lopulta päätyvät.

Ensimmäisten kuukausien aikana kävi selväksi että käsillä ei ollut se kaikkein tavanomaisin tai helpoimmin valtavirtaan sopeutuva yksilö. Tuoni Studiot näytti kuitenkin kyntensä heti alkutaipaleella Murhamysteeri-illallisilla, joissa 10-50 vieraan ryhmät saivat täyden annoksen jännitystä, draamaa, juonenkäänteitä sekä huumoria. Edes tapahtumien yhteydessä syntyneet ruumiit eivät jääneet kylmiksi Murhamysteerien annista, joten Tuoni Studiot oli löytänyt kutsumuksensa.

Kun näiden moraalisesti arveluttavien illanviettojen kysyntä kasvoi, oli Tuonen väkeä lisättävä. Apuun hankittiin luottohenkilöitä alamaailman markkinoilta, joista koulutettiin ammattitaitoisia isäntiä sekä murhien käsikirjoittajia. Näiden antisankareiden ansiosta myös ne arvaamattomimmat Murhamysteerit pysyvät hyppysissä, ja jokainen kirjoittamamme tarina saa osansa Tuonelan kuuluisasta värikynästä.

Vuosien 2010-11 aikana Murhamysteerien ryhmäkokoa kasvatettiin 80 henkilöön asti, tarinoita kirjoitettiin asiakkaiden toiveesta mitä erilaisemmista aiheista ja yleisölle esiteltiin näyttelijävetoiset Murhamysteeri-esitykset suuremmille ryhmille. Murhamysteerit on myös viime vuosien aikana tullut tutuksi Pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi jokaisessa ilmansuunnassa: aina Turusta Kouvolaan ja Kotkasta Sodankylään asti.

Viimeisimpinä päähänpistoinaan Tuoni Studiot on järjestänyt osallistavia Murhamysteereitä yhdistettynä kaupunkikierroksiin amazing racen hengessä, luonut tarinoita 150-200 hengen tapahtumiin, ottanut käyttöön digitaaliset apuvälineet vihjeiden metsästämiseen sekä suunnannut katseensa kohti Irlannin vihreää saarta, jonne on tarkoitus viedä Murhamysteeriryhmiä lähitulevaisuudessa. Ja tämä legenda on vasta alussa...